Σε αυτές τις εξετάσεις ας αφήσουμε τα παιδιά μας να προσπαθήσουν και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους! Οι βαθμοί δεν είναι ενδεικτικοί του πού μπορεί να φτάσει ένα παιδί στο μέλλον του. Είναι μόνο ένας σταθμός στο παρόν του. Ας γεμίσουμε τις ψυχές των παιδιών μας με λόγια ενθαρρυντικά! Κάθε φορά που θα πέφτουν, να είμαστε εκεί, να δίνουμε το χέρι να ξανασηκωθούν! Να συνεχίζουν! Να αναζητούν τον δικό τους τρόπο στη μάθηση! Να μη χάνουν την πίστη τους στον εαυτό τους! Είναι βέβαιο ότι αργά η γρήγορα θα επιτύχουν όλους τους στόχους τους.

Καλή συνέχεια σε ό,τι επιθυμεί ο καθένας!

Αυτό το μήνυμα εμψύχωσης για την εξεταστική περίοδο στέλνει η ψυχολόγος και μέλος της ΕΔΥ του σχολείου μας, κα Χριστίνα Παπαστεφανάτου, η οποία σήμερα, Παρασκευή 26-5-2023, επισκέφτηκε ανά τμήμα τα παιδιά μας προσπαθώντας να τα βοηθήσει να διαχειριστούν το άγχος των επικείμενων εξετάσεων μέσα από συζήτηση γύρω από το νόημα κάθε γνωμικού που διάλεγαν τυχαία από τα χαρτάκια που είχε ετοιμάσει η κα Παπαστεφανάτου ειδικά για την ημέρα.

Μπορείτε να δείτε τα ΓΝΩΜΙΚΑ για τις εξετάσεις (χρησιμοποιώντας την περιστροφή, αν χρειαστεί) που μοιράστηκαν στα παιδιά μας και για περαιτέρω σκέψη να παρακολουθήσετε ένα χαρακτηριστικό βίντεο εδώ.