Το πρωινό της Παρασκευής 26 Απριλίου, ομάδα παιδιών του σχολείου μας μετέβη στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, “ΙΩΝΙΑ”, για να παρακολουθήσει την ομιλία του διακεκριμένου ακαδημαϊκού, κ. Σταμάτη Κριμιζή.

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, πρωτοπόρος ερευνητής και μέλος πολλών διαστημικών προγραμμάτων των ΗΠΑ και της NASA, μίλησε σε μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία του Δήμου μας σε μια εξαιρετική εκδήλωση που οργάνωσε το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης. Η διευθύντρια, κ. Νίκη Μανώλη, προσφώνησε τον εξαίρετο επιστήμονα, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Διευθυντής της ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής, κ. Ανδρέας Μαρίνος.

Ο κ. Κριμιζής, με καταγωγή από τη Χίο και με τέτοια καταξίωση στην επιστημονική κοινότητα, ώστε να έχει δοθεί το όνομά του σε αστεροειδή, συναρπάζοντας κυριολεκτικά τους ακροατές και τις ακροάτριες με την παρουσίασή του, ανάμεσα σε πολλά ενδιαφέροντα ανέφερε τι θα συνιστούσε στη νέα γενιά, καταθέτοντας ότι είχε τα αυτιά του πάντοτε ανοιχτά. Το μυστικό της  γνώσης, για τον ίδιο, είναι να ακούς, να παρατηρείς και να επεξεργάζεσαι όσα ακούς έχοντας κατά νου ότι ο δημιουργός, η φύση, μας έδωσε δύο αυτιά και ένα στόμα, ώστε να τα χρησιμοποιούμε κατ’ αναλογία. Απαραίτητα στοιχεία σε κάθε νέο άνθρωπο: το όνειρο, η γνώση, η σκληρή δουλειά, η αμφισβήτηση, η εντιμότητα, η ακεραιότητα, το ήθος και, τελικά, η αξιοκρατία.

Τα παιδιά συνόδευσαν ο διευθυντής, κ. Τσατσαρώνης, και η κ. Κορρού.