Σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στην Ελλάδα, το ATHENS SCIENCE FESTIVAL, που διεξήχθη στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 16-21 Απριλίου, συμμετείχαν 3 μαθήτριες της Β’: η Κωνσταντίνα Αμπατζόγλου, η Ουρανία Κουτσομπίνα και η Ραφαέλα Μπακαλίνη, καθώς και 2 μαθητές της Γ’ τάξης: ο Ευάγγελος Θεοδωρίδης και ο Γεώργιος Ραυτόπουλος.

Tο φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, ξεκίνησε το 2014 και μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει καθιερωθεί ως θεσμός, αλλά και ως ένα πολιτιστικό δρώμενο που αφορά την Eπιστήμη, την Τεχνολογία, την Καινοτομία και την Τέχνη.

Κάθε άνοιξη, για μια εβδομάδα, οι κάτοικοι και τα σχολεία της Αθήνας εξερευνούν την επιστήμη μέσα από διασκεδαστικούς, καινοτόμους και διαδραστικούς τρόπους. Την ίδια στιγμή ερευνητές, διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να εξηγήσουν την επιστήμη και να κάνουν τον θεατή μέρος της.

Το Athens Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πολλούς ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕK).

Συγχαρητήρια, παιδιά! Η ενασχόλησή σας με την επιστήμη σάς “προικίζει” πλουσιοπάροχα. Στην πορεία θα απολαύσετε σίγουρα τους καρπούς των κόπων σας.