Το 2ο Γυμνάσιο Βούλας έχει μακρόχρονη παρουσία στην ανακύκλωση. Οι ειδικοί κάδοι που βρίσκονται στην είσοδο του σχολείου, για χαρτί, πλαστικό και καπάκια, αγορασμένοι από το σχολείο και διακοσμημένοι από τα μέλη της ομάδας του προγράμματος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που λειτούργησε στο σχολείο μας το σχολικό έτος 2016-2017, αλλά και οι κούτες που έχουν τοποθετηθεί σε κάθε αίθουσα για συλλογή ανακυκλώσιμων αντικειμένων και η ειδική στήλη για μπαταρίες από την ΑΦΗΣ, είναι τρανές αποδείξεις της προσπάθειας που γίνεται από όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας για ένα καλύτερο, βιώσιμο αύριο.

Εδώ και λίγες ημέρες προστέθηκαν στη συλλογή μας 2 καινούριοι κάδοι για ανακύκλωση ρούχων/υποδημάτων και ηλεκτρικών μικροσυσκευών, προσφορά του Δήμου μας στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Φορέα  NoWaste21 για κυκλική οικονομία με στόχο ένα μέλλον χωρίς απόβλητα.

Βασική αρχή του φορέα είναι ότι από το γραμμικό μοντέλο του «παράγω, καταναλώνω, πετάω», πρέπει να περάσουμε στο κυκλικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης «παράγω, καταναλώνω, επανακτώ, επαναχρησιμοποιώ και ανακυκλώνω».

Είναι το οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο που μιμείται τη ΦΥΣΗ. Η φύση δεν παράγει απόβλητα! Το ίδιο πρέπει να μάθουμε να κάνουμε και εμείς!

Σας παρακαλούμε όλες και όλους να στηρίξετε και αυτήν την προσπάθειά μας μεταφέροντας στο σχολείο ό,τι δεν χρειάζεστε πλέον, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλο.