Από το σχολικό έτος 2023-2024 και εφεξής, οι μαθητές/τριες εισάγονται στην Α΄ τάξη Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Α΄ τάξη Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου κατόπιν εξετάσεων ή δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων, ενώ η εισαγωγή στα Πειραματικά σχολεία γίνεται με κλήρωση.
Με το νέο σύστημα εισαγωγής μαθητών/τριών στα εκκλησιαστικά σχολεία διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα, η διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Όσοι/ες μαθητές/τριες ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι/ες για εισαγωγή μόνο σε Εκκλησιαστικό Σχολείο ή σε Εκκλησιαστικό Σχολείο και σε Πρότυπο Σχολείο θα αξιολογηθούν μέσω τεστ δεξιοτήτων σε τρία (3) μαθήματα: Γλώσσα, Μαθηματικά και Θρησκευτικά.

Οι γονείς ή ο/οι κηδεμόνας/νες ή άλλο πρόσωπο που έχει την επιμέλεια των μαθητών/τριών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή σε Εκκλησιαστικό Σχολείο, ή άλλο πρόσωπο που έχει εξουσιοδοτηθεί νομίμως, δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση μέσω εισόδου στο «Σύστημα Υποβολής Αιτήσεων μαθητών σε Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.), Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) και Εκκλησιαστικά Σχολεία» (Σ.Υ.Α.). Η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων είναι προσβάσιμη μέσω του συνδέσμου

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο σχετικό έγγραφο: εισαγωγή μαθητών τριών στα Εκκλησιαστικά σχολεία , όπως και στην ΥΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ