Με σύνθημα τη φράση: “Η κίνηση δίνει ζωή” και σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής, το σχολείο μας γιόρτασε στις 29/9/2023 τη 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου, διοργανώθηκαν εσωτερικά πρωταθλήματα στο ποδόσφαιρο και το βόλεϊ, ενώ πολλά παιδιά κινητοποιήθηκαν επιπλέον παίζοντας μπάσκετ και σκάκι στην υπαίθρια σκακιέρα που σχηματίστηκε την περσινή χρονιά στην πάνω αυλή.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ τάξης παρακολούθησαν ανά τμήμα σεμινάριο πρώτων βοηθειών από ειδική εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την κα Λουίζα Σοφιολάκη, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Η γιορτή περιλάμβανε επίσης επιτραπέζια παιχνίδια, χορό και ελεύθερο παιχνίδι στις ευρύχωρες αυλές του σχολείου μας υπό τους ήχους μουσικής.

Εκτός από τις αναμνήσεις συντροφιά θα μας κρατήσουν από αυτή την ημέρα οι περίτεχνες αφίσες που δημιούργησε ομάδα παιδιών υπό την καθοδήγηση της κας Βασιλοπούλου αποδεικνύοντας το ταλέντο τους και γεμίζοντάς μας ελπίδα ότι θα βάλουν στόχο στη ζωή τους το “Τρέχω για το ΕΥ» (ΕΥ Ζειν – ΕΥτυχία – ΕΥσυνειδησία – ΕΥ αγωνίζεσθαι – Ευθύνη).

Και του χρόνου με υγεία!