Το πρωινό της 22ης Μαρτίου συγκεντρωθήκαμε στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας, για να τιμήσουμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, τους ήρωες και τις ηρωίδες του 1821 που θυσιάστηκαν υπέρ της πατρίδας και της ελευθερίας μας. Βασικός στόχος της σχολικής μας γιορτής ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τα πάθη των αγωνιστών/τριών της ελληνικής επανάστασης και η εκμάθηση διάφορων σημαντικών γεγονότων και προσώπων.

Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου κλήθηκαν να … συνδράμουν ” ειδικοί δημοσιογράφοι”, μαθητές και μαθήτριες που απευθύνθηκαν τόσο σε παιδιά όσο και σε γονείς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, θέτοντάς τους ποικίλα ερωτήματα, την απάντηση των οποίων στη συνέχεια ολοκλήρωνε η “παρουσιάστρια του καναλιού”.  Με σκέρτσο, χιούμορ, αμεσότητα και ζωντάνια, η “δημοσιογραφική μας ομάδα” κινητοποίησε το ενδιαφέρον των παιδιών, που σίγουρα έμαθαν πολλά από την τόσο πετυχημένη γιορτή.

Αναμφίβολα πάντως το μεγαλύτερο χειροκρότημα κέρδισαν οι χορευτές και οι χορεύτριες για το παράστημα, το πάθος και την περηφάνια που τους διέκρινε.

Συγχαρητήρια σε όσες και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της γιορτής, που επιμελήθηκαν οι κυρίες Παρούση, Πετράκη και Σιαφλά στη χορωδία! Και του χρόνου!

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα κάποιων χορών:

πεντοζάλι 

ποντιακός

μαλεβιζιώτης

μακεδονικός

χασάπικο