Η κολύμβηση για εμένα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος της καθημερινότητας μου.

Άρχισα αυτό το άθλημα από τριών ετών και το συνεχίζω ως σήμερα. Στην αρχή το έκανα ως υποχρέωση, άλλα με τα χρόνια έγινε μια συνήθεια, παρέα με άτομα που έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα και κάνουμε τις ίδιες θυσίες.

Η ζωή ενός κολυμβητή σε αγωνιστικό επίπεδο και μαθητή ταυτόχρονα είναι πολύ δύσκολη και κουραστική. Καθημερινά έχουμε δίωρες προπονήσεις και δύο φορές την εβδομάδα πρωινή προπόνηση πριν το σχολείο. Πολλά σαββατοκύριακα έχουμε αγώνες, με αποτέλεσμα να χάνουμε χρόνο διαβάσματος αλλά και διασκέδασης.

Βέβαια, όταν πηγαίνεις καλά σε αγώνες ή παίρνεις μετάλλιο και αποδίδουν οι κόποι σου, η χαρά που νιώθεις είναι ανείπωτη. Επιπλέον με την κολύμβηση δημιουργείς φιλίες με τους συναθλητές σου και σχέση αγάπης με τον προπονητή σου, τον οποίο αισθάνεσαι σαν δεύτερο πατέρα.

Τελικά, παρόλο που η κολύμβηση είναι εξουθενωτική, δεν θα ήθελα να κάνω κανένα άλλο άθλημα. Με την κολύμβηση γυμνάζεσαι σωματικά άλλα και ψυχικά, είναι ένα ομαδικό άθλημα και σου δίνει κίνητρο να δουλέψεις σκληρά, για να φτάσεις τα πρότυπά σου. Το σημαντικότερο που μαθαίνεις γενικότερα στον αθλητισμό είναι ότι αξία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη.

Μελίνα Κολέτσου, Β2