Μια διαφορετική σχολική ημέρα ήταν η σημερινή, Τρίτη 16-5-2023. Ήμαστε σχολείο, αλλά όχι στο σχολείο, αφού πραγματοποιήθηκε η μονοήμερη εκδρομή της χρονιάς.

Πρώτος προορισμός μας το Σούνιο, το “ιερό ακρωτήριο των Αθηναίων” σύμφωνα με τον Όμηρο, όπου θαυμάσαμε τα επιβλητικά ερείπια του ναού του Ποσειδώνα. Επόμενος σταθμός το αρχαίο θέατρο Θορικού στο Λαύριο, που θεωρείται το αρχαιότερο στον ελλαδικό χώρο και μοναδικό για το ελλειψοειδές σχήμα του. Στον χώρο της ορχήστρας του τρία παιδιά μας παρουσίασαν ένα μικρό απόσπασμα της τραγωδίας του Ευριπίδη, “Ελένη”, που διδάσκονται στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών στη Γ’ τάξη, μιμούμενα τους αρχαίους υποκριτές. Η διαδρομή ολοκληρώθηκε με το Λαύριο, που πήρε το όνομά του από τη λέξη “λαύρα” ή “λαύρη” που σημαίνει στενωπός, στενό πέρασμα, σήραγγα, χαρακτηριστικό της περιοχής, που είναι διάσπαρτη από αρχαίες και νέες μεταλλευτικές στοές εξόρυξης αργύρου.

Τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί που συνόδεψαν απόλαυσαν την όμορφη εμπειρία με τη διάθεση στα ύψη. Μόλις πήραμε τον δρόμο της επιστροφής, εμφανίστηκαν λίγες ψιχάλες, κάνοντας μας περισσότερο ευγνώμονες για τον ωραίο καιρό που συναντήσαμε.

Γνωρίζοντας καλά τα τελευταία χρόνια ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, ευχόμαστε από καρδιάς πολλές ανάλογες και καλύτερες εμπειρίες στα αγαπημένα μας παιδιά!