Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης για τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, έχει καθιερωθεί από το 2017 ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Οι δράσεις και εκδηλώσεις που συνοδεύουν κάθε χρόνο τον εορτασμό στοχεύουν στην ανάδειξη του πλούτου και της διαχρονικότητας της ελληνικής γλώσσας, καθώς και του θεμελιώδους ρόλου που διαδραμάτισε ανά τους αιώνες μέσω της οικουμενικής συνεισφοράς της στον ευρωπαϊκό και ευρύτερα τον παγκόσμιο πολιτισμό.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, το Υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε ένα συγκινητικό βίντεο με τίτλο «Η ελληνική γλώσσα στη διαχρονία της … η αναμάγευση του κόσμου», στο οποίο νέοι και νέες από 23 χώρες του κόσμου, που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα, μάς απαγγέλλουν τρεις χιλιετίες ελληνικής ποίησης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο εδώ.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας οργανώνει ποιητικό διαγωνισμό για τους μαθητές και τις μαθήτριες, προτρέποντάς τους να επιλέξουν έναν στίχο από κάποιο αρχαίο κείμενο που τα “αγγίζει” και να τον ενσωματώσουν σε ένα δικό τους ποίημα. Τα έργα μπορούν να αποσταλούν στη διεύθυνση poiisi@goneis2gv.gr μέχρι και τις 17/2.

Τα ποιήματα που θα βρεθούν στις 3 πρώτες θέσεις, μετά από αξιολόγηση σχετικής επιτροπής (τα ονόματα θα ανακοινωθούν σύντομα) θα κερδίσουν δώρα, ενώ όλα τα ποιήματα θα προβληθούν από την ιστοσελίδα του Συλλόγου και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσής μας.