Την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 8 το βράδυ παρουσία του δημάρχου, κ. Κωνσταντέλλου, των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, Β/θμιας Εκπ/σης , κας Νικηφοράκη και Α/θμιας Εκπ/σης, κας Τριάντη, παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών του σχολείου μας και άλλων σχολείων του Δήμου μας καθώς και φίλων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Βούλας εκδήλωση-αφιέρωμα στον Καβάφη με τίτλο: “Προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς“.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή αποσπάσματος από βίντεο που ετοιμάστηκε με λήψεις και αφηγήσεις των παιδιών, τα οποία συμμετείχαν στο πολιτιστικό πρόγραμμα: “Μαθαίνουμε την ιστορία και τον πολιτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO” και ταξίδεψαν στην Ιταλία στα τέλη του Απριλίου μαζί με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς, κ.κ. Παπαμιχαήλ, Βασιλοπούλου και Πετράκη.

Η διευθύντρια, κα Απέργη, προλόγισε το αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή, Κωνσταντίνο Καβάφη, αναφερόμενη στα παιδιά που χάθηκαν στο πρόσφατο ναυάγιο και ευχόμενη όλα τα παιδιά του κόσμου με σύντροφο τις γνώσεις, την πίστη, τις αξίες που διέκριναν πάντα το ελληνικό έθνος, όπως είναι το φιλότιμο, αλλά και με τόλμη, να βγουν στον πηγαιμό για την “Ιθάκη” τους, απολαμβάνοντας το ταξίδι και χαράζοντας τη δική τους μοναδική πορεία.

Το αφιέρωμα, με αφορμή την επέτειο 160 χρόνων από τη γέννηση και 90 χρόνων από τον θάνατο του Αλεξανδρινού ποιητή, περιλάμβανε απαγγελίες και δραματοποιήσεις ποιημάτων του, οι οποίες συνοδεύτηκαν από μελωδίες παιγμένες στο πιάνο από μαθήτριες. Στο τέλος παρουσιάστηκαν εικόνες 2 εμβληματικών ποιημάτων του Καβάφη σε τοίχους αιθουσών διδασκαλίας, που αποτύπωσαν τα μέλη του Λογοτεχνικού Εργαστηρίου, εφαρμόζοντας τα μαθήματα καλλιγραφίας που παρακολούθησαν τον χειμώνα με τη χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε και τα εγκαίνια του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του σχολείου, τη δαπάνη της πλήρους ανακαίνισης και πληρότητας του οποίου ανέλαβε εξαίρετος συμπολίτης μας, ανταποκρινόμενος στο αίτημα της διευθύντριας, η οποία και πρόσφερε τιμητική πλακέτα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στη σύζυγο του, που τίμησε με την παρουσία της ως εκπρόσωπός του τη γιορτή μας.

Ο δήμαρχος συνεχάρη θερμά τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια εγκαινίασε το Εργαστήριο.

Παρατέθηκε κέρασμα από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Υπεύθυνες της εκδήλωσης η κα Απέργη και η κα Ρουμπιέ.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.