Την Κυριακή 14 Απριλίου ομάδα μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας συμμετείχε στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο που οργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Η εμπειρία ξεχωριστή και η παρουσία των παιδιών μας εξαιρετική, αφού εδώ και μήνες ετοιμάζονταν διάφορα σχετικά με το βασικό μας θέμα που ήταν: Παλεύοντας με συμμάχους τον ΛΟΓΟ και την ΤΕΧΝΗ απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Αρχικά, δημιουργήθηκε ένα ενημερωτικό  βίντεο για την κλιματική αλλαγή, τα αίτια, τα αποτελέσματα, τις επιπτώσεις της στη ζωή μας, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής της, καθώς και τις δράσεις του σχολείου μας σχετικά.

Στη συνέχεια, σχεδιάστηκε από τα παιδιά μία e-αφίσα  με ενδεικτικές δημιουργίες των παιδιών, όπως στιχάκια, επιστολή, χαϊκού, αλφαβητάρι, μαντινάδα και “αγγελίες”. Περίοπτη θέση στην 1η σελίδα της αφίσας κατέχει η ζωγραφιά σε τοίχο αίθουσας διδασκαλίας, η οποία τιτλοφορήθηκε με στίχους που αποκαλύπτουν τη θέληση των παιδιών: “Να αγαπάς, τα βουνά και τα πέλαγα, τους γνωστούς και τους άγνωρους τόπους, τα πουλιά, τα λουλούδια, τα σύννεφα και πολύ ν’ αγαπάς τους ανθρώπους“. Στη 2η σελίδα της e-αφίσας περιλαμβάνονται σύνδεσμοι σχετικοί με το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

Τα παιδιά μας σχεδίασαν και πανέμορφους σελιδοδείκτες, που μοίρασαν σε όσους και όσες παραβρίσκονταν στον χώρο εκδηλώσεων του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης, όπου και πραγματοποιήθηκε το συνέδριο.

Στο τέλος, όλη η ομάδα πρόσφερε στον Διευθυντή της ΔΔΕ Ανατ. Αττικής, κ. Ανδρέα Μαρίνο, ένα φυτό τοποθετημένο σε συμβολική θήκη/γλάστρα φτιαγμένη σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, για να κοσμήσει το γραφείο του.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στο συνέδριο είναι (με αλφαβητική σειρά): ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΒΕΡΓΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ, ΓΑΛΑΚΤΙΔΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ, ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ, ΔΑΛΑΚΙΔΗ ΑΡΓΥΡΩ, ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑΣ ΞΕΝΟΦΩΝ, ΚΟΥΡΤΑΚΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ, ΚΟΥΤΣΟΜΠΙΝΑ ΟΥΡΑΝΙΑ, ΜΑΝΕΣΗ ΔΑΦΝΗ, ΜΠΑΚΑΛΙΝΗ ΡΑΦΑΕΛΑ, ΜΠΟΥΝΤΟΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ-ΝΕΦΕΛΗ, ΠΕΠΠΑ ΕΛΛΗ, ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

Οι εκπαιδευτικοί που υποστήριξαν την προσπάθεια είναι (με αλφαβητική σειρά): Χριστιάννα Απέργη, Άρτεμις Βασιλοπούλου, Βασιλική Παπαμιχαήλ, Παρασκευή Παρούση και Ζαχαρένια Πετράκη.

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους για το όμορφο και γεμάτο εμπειρίες ταξίδι!

Ευχαριστούμε πολύ και τους γονείς για την υποστήριξη!