Φέτος τον Απρίλιο, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος με θέμα :«Μαθαίνουμε την ιστορία και τον πολιτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO», πραγματοποιήθηκε από το σχολείο μας ένα βιωματικό στην Ιταλία (χώρα με τα περισσότερα πολιτιστικά μνημεία της UNESCO  στην Ευρώπη). Ένα ταξίδι στον πολιτισμό, στην τέχνη και την ιστορία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο πολιτιστικό πρόγραμμα  μπόρεσαν με βιωματικό τρόπο να κατανοήσουν ό,τι προσεγγίσαμε θεωρητικά κατά τη διάρκεια του προγράμματος (Ευρωπαϊκή Ένωση, Μνημεία,UNESCO, πολιτισμός κ.ά.) και ζωγράφισαν τα  18 Ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Τα οφέλη του ταξιδιού μας πολλαπλά: Αναγνώρισαν τον ελληνικό πολιτισμό στα μνημεία που επισκεφθήκαμε στην Ρώμη. Μπόρεσαν να αναπτύξουν οικουμενική συνείδηση, αναγνωρίζοντας την αξία των μνημείων Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και τη σημασία τής αλληλεπίδρασης των πολιτισμών διαφορετικών εθνών μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έγιναν άξιοι πρεσβευτές του 2ου Γυμνασίου Βούλας και της χώρας μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας, τις κυρίες Παπαμιχαήλ, Βασιλοπούλου και Πετράκη, για τον σχεδιασμό και την επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος!

Αγαπημένα μας παιδιά, ευχόμαστε από καρδιάς, με σύντροφο τις γνώσεις, τις μαγικές εικόνες και αναμνήσεις που κρατήσατε στον νου και την ψυχή σας, να  βρείτε τη δική σας Ιθάκη δείχνοντας.. ότι άξιζε που βγήκαμε στον δρόμο!

Χαρακτηριστικές σκηνές και αφηγήσεις των παιδιών μπορείτε να μοιραστείτε παρακολουθώντας στο σχετικό βίντεο.