Την πρώτη τους εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν τα παιδιά μας την Τρίτη 24 Οκτωβρίου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης γνώρισαν το ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΤΣΑΝΑ, μουσείο αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας και αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων και παιχνιδιών. Οι έμπειροι ξεναγοί εντυπωσίασαν τα παιδιά παρουσιάζοντάς τους ανάμεσα στα άλλα τον περίφημο μηχανισμό των Αντικυθήρων, την έξυπνη κανάτα που μπορούσε να ρίξει νερό ή κρασί, το παζλ του Αρχιμήδη που κατάφερε να λύσει μόνο η τεχνητή νοημοσύνη και το ιδιαίτερο πρώτο … ξυπνητήρι της ιστορίας.

Το ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ στον λόφο των Νυμφών στο Θησείο ήταν ο προορισμός των παιδιών της Β΄ τάξης, ίδρυμα ερευνών από το 1842 που ξεκίνησε με δωρεά του μεγάλου ευεργέτη Γεώργιου Σίνα και αρχικό στόχο την υποχρέωση να ενημερώνεται η πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους καθημερινά για το πότε ήταν 12:00 ακριβώς και να βοηθηθούν οι ναυτικοί της εποχής. Η επιγραφή στην είσοδο γράφει: “Servare Intaminatum”, δηλαδή “να μείνει ανέπαφο”. Εδώ η ξενάγηση περιλάμβανε το ηλικίας 102 ετών επιβλητικό χάλκινο τηλεσκόπιο παρατήρησης των πλανητών στον θόλο Δωρίδη  που χρησιμοποιούσαν για τον υπολογισμό της ώρας, το μεγάλο αντίγραφο του μηχανισμού των Αντικυθήρων, το ισημερινό τηλεσκόπιο Ploessl Om και τον γιγαντιαίο χάρτη που κατασκεύασε ο 2ος διευθυντής του ιδρύματος, Γερμανός Schmidt, παρατηρώντας τη Σελήνη κάθε βράδυ για 28 έτη και απεικονίζοντας 30.000 κρατήρες.

Τα παιδιά της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν το ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΝΤΑΚΗ, όπου παρακολούθησαν παρουσίαση για το έπος του 1940.

Κοινός παράγοντας της ημέρας ένα σύντομο πέρασμα από τη μαρίνα του Φλοίσβου για κολατσιό και χαλάρωση.

Με υγεία να πραγματοποιήσουμε την επόμενη διδακτική επίσκεψη!